Kuinka luoda täydellinen kierrätysohjelma yrityksellesi

Vaikka täydellisessä maailmassa jopa startup-yritykset aloittaisivat kierrätysohjelman, todellisuudessa useimmat yritykset kehittävät oman kierrätysohjelmansa, kun ne kasvavat tiettyyn kokoon. Tässä on viisivaiheinen opas täydellisen kierrätysohjelman luomiseen yrityksellesi.

1. Etsi tapoja vähentää jätettä

Jokaisen onnistuneen kierrätysohjelman kulmakivi on minimoida yrityksesi tuottaman jätteen määrä. Mitä vähemmän jätettä sinulla on, sitä helpompi kierrätystehtäväsi on, koska sinulla on vähemmän jätettä käsiteltäväksi. Muodosta työryhmä, jonka tehtävänä on tavata ja keskustella aloista, joilla yrityksesi voisi vähentää syntyvän jätteen määrää. Jos toimistossasi on esimerkiksi pullotettua juomavettä, paikan päällä olevaan suodatinyksikköön vaihtaminen säästäisi rahaa ja vähentäisi jäte- ja CO2-päästöjä, jotka tavallisesti liittyvät toimitettuun pullotettuun veteen. Samoin virtausrajoittimien asentaminen hanoihin auttaa vähentämään vesihukkaa.

2. Ota käyttöön paikan päällä olevat kierrätysratkaisut

Kolmannen osapuolen palvelujen maksaminen jätteiden vastuullisesta käsittelystä kierrätyksellä tulee aina maksamaan. Kun olet miettinyt tapoja vähentää jätettä, kannattaa ottaa käyttöön paikan päällä ratkaisuja, joissa yrityksesi ottaa vastuun pakkausten, paperin ja muun jätteen kierrätyksestä prosessien ulkoistamisen sijaan. Voit esimerkiksi luoda politiikan, jolla estetään ruokajätteet roskista. Sen sijaan, että maksaisit yritykselle biohajoavan jätteen käsittelystä, voit aloittaa kompostointiohjelman henkilökunnan puistossa tai puutarha-alueella. Tämä ei ainoastaan ​​auta puutarhureita luomaan ilmaista lannoitetta, vaan se vähentää kierrätyskustannuksiasi.

3. Vihreä ostoksesi

On olemassa selvä raja siinä, kuinka paljon jätettä saa leikata ja kuinka paljon voit käsitellä paikan päällä. Seuraava askel on tehdä ostoksistasi ympäristöystävällisempi. Vaihda kierrätyspaperiin, kierrätysmateriaaleista valmistettuihin paperitavaroihin ja kaikkiin toimistotuotteisiin, jotka on valmistettu tiukkojen ympäristöstandardien mukaisesti. Voit esimerkiksi vaihtaa toimittajaa sellaisiin, jotka ryhmittelevät toimitukset yhteen minimoidaksesi kuljetusten hiilijalanjäljen. Voit alkaa käyttää vähän energiaa kuluttaviin toimitusjärjestelmiin sitoutuneita toimittajia, kuten polkupyöräkuriireita.

4. Järjestä vihreä tapahtuma

Vihreäksi siirtymisellä on vaikutusta vain, jos kaikki työntekijäsi ovat tietoisia yrityksen vihreästä käytännöstä. Tarvitset työntekijöitäsi, jos aiot vaikuttaa. Heidän apunsa on välttämätöntä, jos haluat vähentää paperihävikkiä, vähentää toimistojätettä ja käyttää energiaa vastuullisesti. Vihreän tapahtuman järjestäminen voi saada kaikki ajattelemaan vihreästi ja samalla sivulla.

5. Työskentele vihreiden yritysten kanssa

Viimeinen askel on haarautua ja tehdä yhteistyötä vihreiden yritysten kanssa. Jos työskentelet esimerkiksi elintarvikealalla tai sinulla on henkilökunnan ruokala, sinun kannattaa harkita rasvaloukun puhdistamista Saskatchewanissa. Tämä on vihreä tapa hävittää käytetty ruokaöljy, koska käytetty öljy poistetaan, puhdistetaan ja myydään muille yrityksille.

Johtopäätös

Joten, siinä mennään – viisivaiheinen suunnitelmasi kierrätysohjelman luomiseksi yrityksellesi. Jos sinulla on kokemusta vihreäksi siirtymisestä ja kierrätyksen edistämisestä, miten teit sen? Kerro meille ja jätä kommentti alle!

Comments are closed.